przez SawaRob » So, 7 stycznia 2012, 11:27
Czesc madisonsix'o,
Duża różnorodność tematów, poprzez portret do widoczków.
Ja jak zwykle - subiektywnie, więc nie zważaj zbytnio - to tylko jedno zdanie z wielu, na jakie możesz się natknąć.
Portret dziecka zawsze rozczula, fajnie ze w kolorach, ostry, przyzwoity kadr (choć czyjeś włosy się wkradły)., Młody z przyjemnością będzie oglądał takie zdjęcia na starość.
Swiatłocień - drzewo - ciekawego nieba trochę, ale symetrię psuje dodatkowy krzak/drzewo w lewym dolnym rogu (LDG). Taki trochę 'grzyb' wyszedł.
Fajerwerki - jak pisałem już na tym forum, takie 'maziaje' świetlne są OK na rozczulającego bloga, ale żeby dyskutować o nich, jak o zdjęciach? przypuszczam, że BenQ nie był nawet w stanie wyostrzyć, czy utrzymać kadr, więc wyszło jak wyszło. Może dobre jako podkład pod coś... Mi zupełnie nie odpowiada.
Zachód słońca, gdzie połowę zdjęcia zajmuje ciemna plama - to nie jest dobry pomysł - lepiej, abyś skupiła się na temacie - zachodzie, ustawiła linię w proporcjach choćby 80/20 i wówczas nacisnęła spust.
Poczytaj o złotym/trój podziale, o mocnych punktach, informacje i linki najdziesz również na tym forum.
pozdrawiam,