Fotka nr 1 - robiona o 3.00 nad ranem. Spać mi się chciało, ale popstrykałem sobie i chyba nie wyszło najgorzej.

SawaRob napisał(a):Cześć D3xter,
Autoportret to ciężka sprawa, a tym bardziej, ze poszedłeś w maksymalizację postprocesingu żeby otrzymać "minimalizację"... i zdjęcia wyglądają jak z telefonu ;/, ze specjalnie wbudowanym filtrem - wieeeeelka, ale naprawdę wieeeeeeelka winieta oraz próg gradientu.
To moja osobista - jak zwykle - opinia, ale wyglądają niczym "wypasione foty" celem publikacji na NK czy Facebook, ty sam wyglądasz potulnie, i słodziutko, na pierwszym niczym cherubin, a na drugim pretendujesz pod wizerunek Bartosza Wrony, wokalisty Just Five - paski na białych dresach, klawisze, czcionka, mina, napis po 'hamerykańsku"...
Pokaż te same zdjęcia bez obróbki... na pierwszym zauważysz, że umieszczenie lampy centralnie na aparacie (podczas gdy masz CLS) spowodowało, ze twoja głowa a zwłaszcza fryzura rozszerzyła się z tyłu (na styl czeski) a na drugim dostrzeżesz, że masz przecięte oczy oprawką z okularów, co nie jest dobrze widziane na zdjęciach osób je noszące, z drugiej strony pojawia się problem odbić, ale do ogarnięcia, jak już zdejmiesz lampę z sanek.
Co do obróbki - jeśli już tak bardzo chcesz taką, to sugeruję na zdjęciach, gdzie WYRAŹNA jak pełnia jest już jedna czcionka, do innych napisów stosować albo identyczną - wtedy będzie stanowiło to zgraną całość , albo coś odbiegającego zupełnie od tego, co już widać - wtedy uzyskasz przeciwwagę.
Próbuj dalej, i odpuść trochę obróbce. Fotografia to światło i cienie, a nie tego brak. Portret to charakter portretowanej osoby - na razie z tych zdjęć widać, że jesteś super spokojnym chłopczykiem, który siedzi w domu i bawi się grając w kółko 'dla Elizy' z dyskotekowym podkładem w tle... Więc może rzeczywiście, dobre to portrety?
powodzenia w kolejnych, walcz dalej, nie poddawaj się.
d3xter napisał(a):Ja słucham np.:
http://www.youtube.com/watch?v=jj2FJXg2 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=DkkYxmMj-Oo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości